9. Feel good

In mijn vorige blog staat dat volgens Laurie Santos, hoogleraar psychologie, ons brein nog geen manier gevonden heeft om goed om te gaan met het observeren van anderen die het beter doen of er beter uitzien dan wijzelf. De mens zit zo in elkaar dat we ons slechter voelen door successen van iemand anders. Maar is dat wel helemaal zo. Ik heb net namelijk ‘The Voice of Holland’ gekeken, waarbij de laatste battle fantastisch was en vervolgens zag ik Davina Michelle bij RTL Late Night, en dit heeft me zoveel energie gegeven. Terwijl ik vandaag eigenlijk heel moe was. Maar dit soort televisie inspireert juist, waardoor ik nu om 23.17 uur achter de laptop zit om dit te schrijven. Mijn energie begint ineens te stromen. Ik vind het heerlijk om een ander zijn successen op tv te zien. Positieve televisie doet in positieve zin ook iets met me. Terwijl ik er een hekel aan heb om naar de voorrondes van een programma als ‘Idols’ te kijken waarbij men ten koste van mensen probeert hoge kijkcijfers te krijgen. Daar zit zo’n negatieve energie op. Alleen jammer genoeg geldt dit niet voor iedereen als je naar de kijkcijfers kijkt. Ik weet wel dat bij hoogsensitieve mensen positieve interventies extra positief werken en negatieve interventies juist extra negatief werken. Ik kijk dan ook het liefst naar feel good films en lees graag goed aflopende boeken. Een serie als Penoza vind ik erg goed, maar ik neem de energie van de serie over en voel me daarna heel vervelend. Daarom heb ik de tweede serie afleveringen niet meer gekeken. Dus als je merkt dat je hier heel gevoelig voor bent, kan je hier rekening mee houden door vooral dingen op te zoeken waar je wel energie van krijgt.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie