26. Vandaag een ‘wonder’

Gister schreef ik naar aanleiding van een stuk van Deepak Chopra over wonderen en vervolgens gebeurt er vandaag zo’n wonder.

Ik ben vandaag in mijn nieuwe praktijk getrokken. Een vriendin vroeg gister nog of het goed voelde. Maar het ging allemaal zo snel dat ik nog niet de tijd had gehad om het echt goed te voelen, behalve dat ik wel voelde dat ik dit moest doen. Dus eigenlijk vond ik het ook wel spannend of ik er wel goed aan had gedaan. Het is in ieder geval een heel gaaf monumentaal pand en mijn kamer heeft een schouw, een oude houten lambrisering en ornamenten. En terwijl ik de kastjes die in de lambrisering zitten aan het schoonmaken ben en kom ik ineens tegen iets van tape aan. Ik kijk wat het is en ik zie iets staan met ‘vinder’ erop. Het pakje zit aan de onderkant van een plank geplakt. Blijkbaar ben ik dat nu, dus maak ik het open.

Er staat op: ‘Beste vinder, wil je er s.v.p. voor zorgen dat dit boekje  goed terecht komt? Dank! En dan de namen en ‘4 jan 2016’ eronder. In het boekje staat geschreven: ‘Dit boekje is gedrukt in een heel kleine oplage. Eén exemplaar doen we cadeau aan het mooie, inspirerende pand dat een ziel heeft. Ergens in het gebouw ligt, goed ingepakt een exemplaar te wachten op degene die het ooit zal vinden, het stof er vanaf zal blazen en zich zal verwonderen. Wij wensen hem of haar veel kijk- en leesplezier toe!’

Wauw! Dit deed iets met me. Ik heb meteen een enorme connectie met het pand. En blijkbaar hebben hier hele inspirerende mensen gezeten van Future Center de Werf. Waarbij bijvoorbeeld in de tuin groente werd verbouwd voor de voedselbank. Wat jammer dat zoiets is gestopt vanwege de financiën. Ik mag nu tijdelijk in dit pand zitten en hopelijk nog heel lang, maar ik hoop dat ze wel iets moois met dit pand gaan doen waarbij de ziel bewaard blijft. Maar ik weet in ieder geval dat ik voor dit moment op een mooie plek ben terechtgekomen met nu al een verhaal.

Ja, en nu eens bedenken wat ik er mee ga doen. Het is in ieder geval een boekje wat bij het pand moet blijven. Eerst eens kijken of ik de personen die het geschreven hebben een berichtje kan sturen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie