34. Bewonderenswaardig

Een buurvrouw vertelde vandaag over een vriendin van haar die op sterven ligt. Deze stervende vrouw had haar gezegd dat dit de mooiste tijd van haar leven is. Ze heeft geen pijn (door de pijnstillers), en ze krijgt ontzettend veel liefde en aandacht van de mensen om haar heen. En ze kijkt terug op een heel mooi leven.

Bewonderenswaardig dat je zo met deze situatie om kan gaan.

Hier moest ik weer even aan denken, toen ik het volgende las in ‘De Fontein’; wat bij jouw lot hoort, kun je altijd aan, omdat jij de eigenaar bent van jouw houding in die situatie. Dit betekent dat jij je innerlijke houding zelf reguleert.

Je moet het maar kunnen in zo’n situatie. Ik hoop dat ik ook die berusting kan vinden tegen die tijd dat het mijn lot is om te gaan. En hopelijk duurt dat nog heel lang.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie