Waarbij werkt hypnose

Waarbij werkt hypnose? Ik ben er van overtuigd dat er een grote relatie is tussen de psyche en het lichaam. Bij bijna elk wetenschappelijk onderzoek wordt het effect van een medicijn vergeleken met het placebo-effect. Bij al deze onderzoeken tonen we het effect van placebo aan en daarmee de kracht van de gedachte op het lichaam. Daarnaast is het niet voor niks dat stress bij bijna elk ziektebeeld als mogelijke oorzaak wordt genoemd. En dan te bedenken dat we leven in een maatschappij waarbij iedereen chronische stress ervaart.

Opgekropte emoties en andere ongemakken

We kennen allemaal dat we bepaalde patronen en overtuigingen hebben waar we ons bewust en soms onbewust van zijn, en toch lukt het niet om dit verandert te krijgen. Of je hebt het gevoel dat er bepaalde emoties in je opgekropt zitten waar je vanaf wil. Eigenlijk zijn er zoveel problemen waarbij hypnose zou kunnen helpen, zowel op lichamelijk, psychisch als emotioneel gebied. Bijvoorbeeld chronische pijn zoals fibromyalgie, en chronische buikpijn zoals het prikkelbare darmsyndroom. Maar ook anorexia, overgewicht, slaapproblemen, stress, burn out en ga zo maar door.

De rol van de psyche

Als jij het gevoel hebt dat de psyche een rol speelt bij jouw lichamelijke klachten, zou hypnose kunnen helpen. Of je zit gewoon niet lekker in je vel, en je wil de flow weer terug in je leven krijgen. Of je hebt opgekropte emoties waar je hinder van hebt. Er is zoveel waarvan ik overtuigd ben dat hypnose zou kunnen werken.

Mocht je twijfelen of hypnose zou kunnen helpen bij de klachten die jij hebt, neem gerust contact met me op. Of lees meer over hypnose en/of behandeling en tarieven.